top of page
  • Writer's pictureMellisa Oils

Uleiuri esențiale afrodisiace

Când spunem asta, am spus totul și nu am spus nimic. Ce este un afrodisiac? O mică pastilă magică? O picătură magică de ulei esențial? Ce ne dorim cu adevărat? Fie ca totul să meargă bine, tot timpul, când am decis, indiferent de moment, starea de oboseală, sănătate, stare de spirit. Probabil, asta este problema. Dar uleiurile esențiale, din nou, sunt capabile să intervină la toate nivelurile. Depinde de tine să-ți pui întrebări despre nevoile tale, dorințele tale reale și cauzele oricăror blocaje.




Ce înseamnă nevoile mele? Da, de ce cauți uleiuri esențiale afrodisiace? Pune un pic de condiment în viața ta sexuală sau rezolvă o problemă, un blocaj care te face nefericit? Cele două abordări sunt diferite. Cu toate acestea, în cazul uleiurilor esențiale, granița dintre cele două este foarte subțire, deoarece de la experiența senzuală la o creștere mică (mare) a libidoului, pasul este rapid făcut.


Din acest motiv, am vrut doar să fac un mic articol frumos și ușor despre uleiurile esențiale pentru un masaj senzual, o rețetă mică ușor de făcut. Dar întrebându-mă - ca de obicei - de ce și cum, am realizat ce este evident: alegerea uleiurilor esențiale de utilizat nu este banală și are, dincolo de un miros atractiv, evident, un impact real asupra organismului și funcțiilor biologice care intră în joc: mușchii, hormonii, neurotransmițătorii, circulația sângelui ... toată această mică lume intervine înainte și în timpul relației. Este bine ca aceste uleiuri esențiale să vină să ne susțină, mai degrabă decât să perturbe ceea ce funcționează corect, nu? De aici nevoia unei alegeri informate specifice fiecăruia.


În uleiurile esențiale care ne vor interesa (căutați în sertarele dvs.), vom avea uleiuri esențiale care luptă împotriva stresului și promovează eliberarea (acțiunea în creier), cele care aduc pep împotriva impotenței, hormonale, care vor imita acțiunea estrogenilor, a hormonilor feminini prin excelență și a celor utero-tonici.


Uleiurile esențiale de a da drumul împotriva frigidității

esențial-ulei-libido-femeie Stresul este dușmanul numărul 1 al nopților înfiorătoare. Ne obosesc atât fizic, cât și nervos, ne slăbește pe toate fronturile, iar corpul nostru are mari dificultăți în a-și menține funcțiile vitale la nivel superior. Și uleiurile esențiale sunt interesante, deoarece toate au un impact asupra psihicului nostru. Cheia este să știm ce avem nevoie: să ne dăm drumul, să ne relaxăm sau să facem energie?


Specialiștii tind să prefere uleiurile esențiale relaxante, ceea ce va favoriza abandonarea. Evident, după cum vom vedea în partea de jos a acestui articol, totul este o problemă de dozare: nu este vorba de a adormi! Vom găsi acolo:


Ylang-Ylang (odorata Cananga)

Patchouli (Pogostemon cablin)

Trandafirul Damascului (Rosa damascena)

Lemn de santal alb (album Santalum)

Iasomie (Jasminum grandiflorum)


Notă: Geranium rosat sau Bourbon, Rosewood sau Ho Wood (pentru proprietățile lor ușor euforice în plus) și Neroli pot consolida acțiunea calmantă chiar dacă nu au proprietăți intrinseci afrodisiace. Mirosul lor plăcut, înflorit, evident, nu ia nimic.


În general, sunt clasificate sub denumirea de afrodisiac și veți observa că toate au în comun un miros plăcut, floral, pe care unul îl califică drept feminin. Amuzant, nu?


Uleiurile esențiale pentru impotență și disfuncție erectilă

Pentru bărbați, contravaloarea frigidității pe care o puteți spune este neputința. Uleiurile esențiale indicate în acest caz sunt:


Ginger officinalis (Zingiber officinale)

Atracție turmerică (Curcuma longa) bogată în cetone, deci nu este recomandată femeilor însărcinate

Lemon Mint sau Bergamot Mint (Mentha citrata)

Coaja de scorțișoară sau frunze de scorțișoară (Cinnamomum verum) - atenție iritantă, dermocaustă asupra pielii, deci mai degrabă pe cale bucală, dacă nu pe o suprafață mică și extrem de diluată (mai puțin de 0,5% !!!)

5 views0 comments
bottom of page